Drie verschillende hardloopevenementen in Nederland

Om hardlopen nog leuker te maken, kun je jezelf een uitdaging geven en je inschrijven voor een halve- of een hele marathon. Hardlopen is erg goed voor je gezondheid en kan je op vele manieren helpen. Zo wordt het voorgeschreven bij depressies en stress, maar ook in patiënten met beginnende diabetes en osteoporose. Door regelmatig hard te lopen wordt je hart sterker, je bloedvaten elastischer en kun je wel 6 tot 9 jaar ouder worden. Als je een beginneling bent, of je bent al een ervaren hardloper, dan is het deelnemen aan een hardloopevenement zeker een aanrader en een goede reden om nog meer je best te doen. In Nederland zijn er verscheidene van deze evenementen, zoals de Maasdijk Marathon, de Marathon Amersfoort en de Amsterdam Marathon.

De Maasdijk Marathon

Deze marathon brengt je langs een schitterend landschap en beginnen en eindigen op Sportpark de Rusheuvel. Er zijn verschillende afstanden waaraan je mee kunt doen, zoals natuurlijk de hele marathon, maar ook een halve marathon, estafettes, een 15, 10 en 5 kilometer race en een kleine afstand voor de kinderen. Voor een kleine entreeprijs krijg je een tijdsregistratie, verzorgingsposten tijdens de route en kun je genieten van een prachtig parcours. En aan het einde is er natuurlijk een medaille voor iedereen die heeft meegedaan.

De Marathon Amersfoort

Ook Amersfoort organiseert jaarlijks een marathon. Deze pittoreske vestigingsstad met haar oude stadswallen en poort leent zich hier prima voor. Je kun meedoen aan een hele- of een halve marathon, maar ook estafette races, een 10 of een 5 kilometer afstand en een minimarathon. Het parcours bestaat uit twee rondes van 21,1 kilometer lang. De race begint en eindigt op het Eemplein en tijdens het lopen wordt je goed verzorgd bij één van de vele verzorgingsposten die langs de route staan. Aan het begin en einde van de marathon is er de mogelijkheid wat te eten en te drinken en iedere deelnemer ontvangt een medaille als aandenken.

De Amsterdam Marathon

Deze marathon brengt je naar de Nederlandse hoofdstad en er zijn jaarlijks duizenden internationale hardlopers die hieraan meedoen. Dit jaar (2017) vindt hij plaats op 15 oktober en gaat langs de binnenstad van Amsterdam zowel als een stuk langs de rivier de Amstel. Het is niet voor niets een wereldwijd erg populaire marathon en je zal deelnemers vinden uit alle hoeken van de wereld. Je kunt deelnemen aan de volledige marathon, een halve marathon, een 8 kilometer afstand en een mini marathon. Dit evenement wordt al ruim 40 jaar georganiseerd.

De route begint en eindigt bij het Olympisch stadion en brengt je langs onder andere het Rijks Museum, het Tropenmuseum en het Amstel Hotel. Ook het Vondelpark ligt op het parcours en doe je aan de volledige marathon mee, dan kom je hier zelfs twee keer langs. Een volledig ander gedeelte van de route gaat langs de Amstel rivier en hier kom je molens en panoramische uitzichten tegen, een welkome afwisseling van het stadsleven. Tijdens het hardlopen kom je langs verscheidene verzorgingsposten tegen met water, sportdrankjes, sponzen en fruit. Natuurlijk kun je ook naar het toilet en is er voldoende Eerste Hulp aanwezig. En laat je medaille graveren aan het einde dan maak je dit aandenken nog specialer.