Fietstochten en -evenementen in Nederland

Nederland is een fietsland en het is dus niet verwonderlijk dat er veel evenementen worden georganiseerd waarmee je deze sport nog interessanter kunt maken en jezelf een uitdaging kunt geven. Als je graag fietst en deze sport beoefent, kijk dan eens naar de volgende 5 evenementen en georganiseerde tochten.

Mike’s Bike Tours Amsterdam

Als je Amsterdam bezoekt, of je wil het eens van een andere kant bekijken, dan kun je je inschrijven voor een georganiseerde tocht bij Mike’s Bike Tours. Neem je eigen fiets mee, of huur er een bij deze onderneming en je kunt met een aantal andere mensen op pad. Er zijn georganiseerde stadstochten die vooral interessant zijn als je de stad nog niet goed kent. Je komt dan langs vele bezienswaardigheden en leert over de geschiedenis. Je kunt er ook voor kiezen om Amsterdam uit te gaan en een tocht door het landschap te maken. Voor je het weet ben je in de natuur en kun je langs de Amstel rivier molens en woonboten zien en een kaasboerderij bezoeken. Deze tochten zijn interessant voor toeristen en voor iedereen die meer van Amsterdam wil zien.

We Bike Amsterdam

Een andere organisatie die fietstochten in en rondom Amsterdam organiseert is We Bike Amsterdam. Deze organisatie staat erom bekend dat ze de groepen klein houden, waardoor je meer kwaliteit kunt halen uit je fietstocht. Kies je voor de stadstocht dan kom je langs verborgen kerken, onbekende straatjes, geheime tuinen en mooie wijken. Ga je liever naar het platteland, dan kom je kleine dorpjes, mooie uitzichten, dammen, koeien en natuurlijk ook molens tegen. En als je zelf al een groep hebt, zoals tijdens een familieuitje of een uitstapje met vrienden, kun je ook een privétour boeken.

AmsterBike

Als je van fietsen en gezelligheid houdt, dan is AmsterBike misschien iets voor jou. Deze organisatie plant mooie fietsroutes in met daarna een lunch of een drankje. Dan kun je nog eens napraten over de mooie tocht met je fietsgenoten.

Amstel Gold Race

Een klassiek fietsevenement in Zuid-Nederland is de Amstel Gold Race. Naast het bezoeken van de race zelf en het zien van de professionals in actie, kun je in hun voetstappen treden en de route zelf proberen. Deze kenmerkt zich door een schitterend glooiend en groen landschap en 31 stijle korte klimmen. Aangezien dit gebied grenst aan de Ardennen is dit een landschap dat je nergens anders in Nederland zal tegenkomen. Let op, om deze route te fietsen heb je wel enige ervaring en conditie nodig.

Fietsen Prorege

Voor georganiseerde fietsevenementen op verschillende plekken in Nederland (Assen, Havelte, Oirschot, Ermelo, Apeldoorn of Hilversum), kun je eens kijken bij Fietsen Prorege. Zij organiseren namelijk op verschillende data een aantal fietsevenementen van 40 of 60 kilometer. Je neemt dan deel aan 3 races, ook wel fiets3daagse genoemd, en ontvangt aan het einde een leuk aandenken. Er worden 3 daagses georganiseerd van midden juni tot eind augustus en er is vast een plek of datum beschikbaar voor jou. Voor een klein bijdrage kun je zo optimaal van het landschap en de Nederlandse cultuur genieten.