Wat kan je het beste dragen als je gaat fietsen?

Nagenoeg iedereen in Nederland heeft een fiets en stapt hier regelmatig op om naar de winkel te gaan, naar de stad of naar het station. Hiervoor heb je geen speciale kleding nodig, een fiets in Nederland is een standaard vorm van vervoer. Als je echter fietsen wilt oppakken als sport, zal je hier het één en ander voor moeten aanschaffen. De bedoeling is dat je zo comfortabel mogelijk op de fiets zit en dat je dus onderweg zo min mogelijk hinder ondervindt.

Wat heb je nodig?

Wat je aanschaft heeft te maken met hoe serieus je de sport oppakt en het soort fietsen dat je wilt gaan doen. Voor mountainbiken kun je andere kleding en accessoires kopen dan voor wanneer je wilt gaan wielrennen. Hier krijg je enkele tips.

De fiets zelf

De fiets zelf is uiteraard erg belangrijk. Het is belangrijk dat je het juiste soort fiets koopt voor de fietsactiviteit die je wilt ondernemen. Daarnaast is een goed zadel belangrijk, om zadelpijn te voorkomen, een spatbord voor als het regent en je niet vies wilt worden, een aantal versnellingen en een werkende voor- en achterlamp. Mountainbikes moeten beschikken over goede schokdempers en natuurlijk zijn de remmen ook erg belangrijk. Als je meer informatie nodig hebt over het soort fiets en welke aan te schaffen kun je het beste een specialist raadplegen.

Kleding

Wat betreft kleding is het goed als deze kan ademen. Katoen is funest, dit neemt veel zweet op en zal zwaar worden en gaan schaven. Ook kan je lichaam de temperatuur dan niet meer goed reguleren en zal je het gauw te koud of te warm krijgen.

Synthetische stoffen zijn beter en in een speciaalzaak kun je truien en broeken vinden speciaal ontworpen om te fietsen. Deze hebben zakken aan de achterkant, reflectors en een rits aan de voorkant. De broeken hebben vaak een beschermende en zachte zeem, zodat je nog comfortabeler zit. Voor wanneer het kouder is kun je een waterdichte jas aanschaffen en laagjes zijn verstandig wanneer de voorspelling wisselvallig is. Wat ook niet onbelangrijk is, zijn goede schoenen (al dan niet met clip), comfortabele sokken en een zonnebril of een cap die je beschermt tegen de zonnestralen.

Laat je informeren door een specialist

De beste manier om de juiste fietsuitrusting aan te schaffen is door je te laten informeren door iemand die er verstand van heeft. Deze kan je in de juiste richting wijzen en je helpen bij het maken van je beslissing. Welke fiets is het beste voor jou, welke soort schoenen passen hierbij, welke accessoires zijn het beste en heb je een lange of een korte broek nodig? Dit soort vragen kunnen allemaal worden beantwoord. Hier vind je een overzicht van drie fietswinkels in Nederland.

Work Cycles

Als je graag wilt fietsen in de stad, of je fiets wilt gebruiken voor het transporteren van goederen, dan kun je bij Work Cycles in Amsterdam omgetwijfeld wat vinden. Misschien wil je je bedrijf milieuvriendelijker maken en artikelen transporteren per fiets, of wil je een degelijke en interessante fiets zoekt waarmee je comfortabel door de stad kunt fietsen, dan is dit de perfecte winkel. De winkel is gespecialiseerd in bakfietsen, transportfietsen en stadsfietsen en bieden accessoires zoals kinderzitjes en aanhangers. Ook zijn ze erg gepassioneerd over fietsen en hebben ze alle kennis in huis je hier goed over te informeren. Ben je geinteresseerd, ga dan eens naar de showroom in Amsterdam, waar je een proefrit kunt maken en het assortiment kunt bezichtigen.

Republic Dutch

Bij Republic Dutch kun je je eigen fiets ontwerpen en dus de mooiste, perfectste en beste fiets voor jou aanschaffen. Deze winkel is gevestigd in Utrecht en heeft als doel voor iedereen te kunnen ontwerpen wat ze voor ogen hebben en waar ze van dromen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, van stadsfietsen, mountainbikes, tourfietsen en elektrische fietsen. Samen met een expert stel je de fiets samen die je altijd al had gewild. Je kunt de winkel bezoeken op de Oudegracht in Utrecht. Ze zijn 6 dagen per week geopend en donderdag ook tot ’s avonds.

Kaptein Tweewielers

De winkel van Kaptein Tweewielers in gevestigd in Amsterdam en ben je op zoek naar een racefiets of een mountainbike, dan is dit de juiste winkel voor jou. Als fietsen jouw sport is, dan kun je hier een professionele en kwalitatieve fiets vinden. De winkel heeft de meeste bekende fietsmerken in het assortiment en zijn zelf ook erg betrokken bij de sport. Hierdoor kunnen ze je goed adviseren en je helpen de juiste fiets te kiezen voor wat jij er precies mee wilt doen. Ga er langs voor een professioneel bikefitting, waarbij Anno Pieterse je helpt een perfecte positie aan te nemen op je fiets. Daarnaast kun je ook voor kleding, onderdelen, helmen en accessoires bij de winkel langs. Bij Kaptein Tweewielers nemen ze de sport en de klant serieus.