Welke hardloopkleding heb je echt nodig?

Als je van plan bent om te gaan hardlopen, dan wil je natuurlijk weten wat je hier allemaal voor moet aanschaffen. Het feit dat je hiermee wilt beginnen is geweldig voor je gezondheid en zal je veel voordelen brengen. Je kunt er 6 tot 9 jaar ouder mee worden, de kans op hart- en vaatziekten, maar ook diabetes wordt aanzienlijk verlaagd. Je cholesterol gaat naar beneden en je zal je mentaal sterker en zelfverzekerder voelen. Een goede uitrusting is het enige dat je nodig hebt en vanaf het moment dat je je deur uitstapt kun je beginnen. Hardlopen kun je overal, zo lang als je dat wil en waarlangs je wil. Maar wat heb je nu echt nodig om aan te trekken?

Schoenen

Schoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. Heb je oude schoenen of schoenen die niet zijn aangepast op jouw loopstijl en voetentype dan kan dit resulteren in blaren, zere voeten en sportblessures. Ook kan het zijn dat je in stedelijke omgevingen beter een ander paar schoenen kunt aanschaffen dan wanneer je van plan bent crosscountry te gaan lopen. Daarom kun je het beste naar een stel schoenen op zoek gaan die speciaal zijn geproduceerd voor hardlopen en je deze laten aanmeten. In speciaalzaken kunnen ze je hier prima over adviseren en kunnen ze kijken naar de manier waarop je loopt en welke maat je precies nodig hebt. Ook luisteren ze naar wat je precies wilt doen. Dit betekent niet meteen het duurste paar, maar wel het paar dat het beste bij jou past.

Kleren

Als je net begint met rennen, en als het nog onduidelijk is of je het leuk vindt en je het zal blijven doen, is het niet nodig om veel te investeren in kleren. Comfort is het belangrijkste en het is essentieel dat je goed kunt bewegen. Hou er dus rekening mee dat dit kan betekenen dat je er niet als stijlvolste hardloper bijloopt, je zal merken dat dat al gauw niet belangrijk meer is. Ook moet je lichaam de warmte goed kwijt kunnen en moet de stof licht en ademend zijn.

Vrouwen kunnen het beste investeren in een goede sport bh om goede ondersteuning te bieden zodat het tijdens het rennen geen pijn veroorzaakt. Ook is het goed om je niet te warm aan te kleden. Je zal vaak genoeg hebben aan een korte broek en een T-shirt omdat je extra lichaamswarmte het al gauw een aantal graden warmer zal doen voelen. Wat sokken betreft kun je het beste een paar sokken aandoen die speciaal zijn ontworpen voor het hardlopen. Hierin zweet je minder en zal je ook minder last krijgen van blaren. Als dan blijkt dat je hardlopen toch wel erg leuk vindt en dat je het meer wilt gaan doen, kun je gaan investeren in een duurdere outfit.

Wat kun je beter vermijden?

Katoen is een stof die je het beste kunt vermijden. Deze stof kan langs je huid schaven en hier brandwonden veroorzaken. Ook wordt het erg zwaar als het nat wordt waardoor je lichaam zijn temperatuur niet goed kan reguleren. Hierdoor zal je het te koud hebben tijdens het hardlopen in de winter en te warm in de zomer. Ook katoenen sokken veroorzaken meer blaren en zijn dus niet geschikt. Het klinkt vreemd, maar synthetische stoffen zijn vaak toch echt beter, vooral als deze speciaal zijn samengesteld voor sportprestaties.

Intersport Twinsport Den Haag

De Intersport Twinsport winkel in Den Haag heeft een ruim assortiment aan sportkleding, zowel voor hardlopen als voor andere sporten. Wil je op zoek naar goede hardloopkleren dan ben je hier aan het goede adres. De medewerkers kunnen je advies geven over het soort schoenen dat je nodig hebt en de kleding en ben je fan van Nike kleding dan kun je in de speciale Nike shop in deze winkel de laatste Nike producten vinden.

Intersport Twinsport is gelegen midden in het centrum van Den Haag en is één van de grootste filialen van deze keten. De winkel is 7 dagen per week geopend, waarvan een aantal tot de avonduren, dus er is vast een tijdstip waarop jij langs kunt gaan om je nieuwe hardloopspullen te kopen.

Perry Sport Kalverstraat Amsterdam

In de drukste winkelstraat in Amsterdam vind je een groot filiaal van Perry Sport. Hier kun je terecht voor hardloopschoenen, hardloopkleding en sokken van een groot aantal bekende merken en zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het geschoolde personeel kan je goed adviseren over het soort schoenen dat je het beste kunt dragen, de sokken die erbij passen en de kleding waarmee je je het comfortabelste zal voelen. De winkel bevindt zich midden in het centrum van Amsterdam en is 7 dagen per week tot 21:00 geopend. Je kunt hier dus makkelijk voor of na je werk even langs of tijdens een bezoekje aan het centrum.